Blackphone

Blackphone, за който чухме за пръв път миналия месец, вече е на пазара на цена от 629 долара. Устройството е проектирано така, че да защитава личните ви данни.

Операционната му система е персонализирана версия на Android, наречена PrivatOS и целта й е да ви предпази от подслушванията на правителствените агенции. PrivatOS предлага приложения, разработени от Silent Circle, в това число Silent Phone, Silent Text и Silent Contacts, както и различни функции за отдалечено изтриване при нужда.

Blackphone използва технологии, предназначени за корпоративни цели, а основните му приложения съчетават световно признати инструменти на сигурност, но и прозрачност по отношение на рисковете, които трябва да се избягват, като потребителят сам взима информирано решение за контрол над личните си данни.

Ако използвате Blackphone, трябва да се уверите, че и отсрещната страна използва такова устройство, в противен случай е възможно да бъдете подслушвани или проследени. Самият апарат се захранва от четириядрен процесор с тактова честота от 2GHz, притежава 2GB оперативна и 16GB вградена памет, поддържа LTE и HSPA +, WiFi 802.11n и Bluetooth 4.0 свързаност  и е създаден от испанската компания Geeksphone.

За повече информация, можете да разгледате фирмената страница на компанията.