Blackphone

Сигурността в мобилните телефони не сред топ функционалностите им в днешно време, но група от специалисти вече работят по създаването на апарат, работещ със модифицирана версия на Android OS, която е специално създадена, за да е защитена.

Проектът е дело на компаниите Silent Circle и Geeksphone. Едната компания е създадена от Фил Цимерман, който е създател на PGP стандарта за криптиране на имейли, а другата е испанска и се занимава с разработки на устройства с Firefox OS. Според разработчиците на Blackphone, той ще предложи на потребителите „всичко, което е необходимо, за да се гарантира неприкосновеността на личния живот и контрол над съобщенията, заедно с всички други функции на един висок клас смартфон“.

[cquote]Blackphone ще работи под PrivatOS и ще ползва специален VPN[/cquote]

Blackphone ще работи под операционна система, която е ориентирана главно към сигурността. Тя ще носи името PrivatOS и ще е доразработена версия на Android OS. Тя ще позволява на потребителите да получават телефонни обаждания, текстови съобщения, видео разговори, трансфер и съхраняване на файлове и т.н. чрез специален VPN.

За сега се очаква да видим много повече около Blackphone на Световния мобилен конгрес, а предварителните поръчки ще са възможни на 24-ти февруари – в първия ден на шоуто.

1 коментар

  1. […] …другата е испанска и се занимава с разработки на устройства с Firefox OS. Според разработчиците на Blackphone, той ще предложи на потребителите „всичко, което е необходимо, за да се гарантира неприкосновеността… Reading… […]

Comments are closed.