В края на миналия месец BlackBerry потвърди слуховете за новия си Android телефон, който ще бъде с името Priv (от Privacy и Privilege). Джон Чен, главният изпълнителен директор на компанията, тогава заяви, че той ще „съчетава най-доброто от сигурността производителността на BlackBerry и обширната мобилна екосистема, която е налична за Android платформата“.

BlackBerry не разкри много подробности за характеристиките на Priv. Знаем само, че той ще има 5.50-инчов извит от двете страни дисплей, подобен на Galaxy S6 Edge, плъзгаща се QWERTY клавиатура и 18-мегапикселова камера. Според нови снимки, публикувани от N4BB, разбираме че Priv ще бъде с 64-битов процесор, като също така ще може да заснема 4К видео (при 30fps).

Android смартфонът Priv трябва да бъде представен до края на тази година. Все още няма информация каква ще е неговата цена.

BlackBerry-Priv---leaked-hands-on-photos-plus-official-images BlackBerry-Priv---leaked-hands-on-photos-plus-official-images-2 BlackBerry-Priv---leaked-hands-on-photos-plus-official-images-3