След като миналата година се появи Android уязвимостта Stagefright, Google започнаха да пускат ежемесечни ъпдейти за мобилната си операционна си система, за да може смартфоните на потребителите да са в безопасност. Не всички производители на Android смартфони обаче смогват да ъпдейтват своите устройства (всеки един OEM трябва да преработи фикса, за да бъде той съвместим със съответното устройство). BlackBerry обаче изглежда не са сред тях и се похвалиха за това в своя блог.

Канадската компания индеректно обяви, че тя е единственият производител, който не бави Android ъпдейтите си дори с един ден. В таблицата по-долу (със източник блога на BlackBerry) се вижда как къпината е сравнена с други неназовани производители – за последните четири месеца, потребителите с BlackBerry Priv са полуличи ъпдейтите веднага, докато има производители, все още бавещи декемврийския ъпдейт.

blackberry-vs-oems-monthly-android-security-updates

Интересно е да се отбележи, че BlackBerry имат да се грижат само за едно единствено устройство, докато неназованите производители имат десетки смартфони на пазара. И все пак, възможността компанията да пуска ъпдейтите веднага след официалния им рилийз от Google, е голямо постижение само по себе си.