blackberry

По време на пресконференция, провела се на Световния мобилен конгрес днес, BlackBerry разкри, че планира тази година да пусне ново устройство с плъзгаща се клавиатура. Смартфонът все още няма име, цена, нито дата на пускане на пазара, но има това, което компанията нарича “извит от двете страни дисплей”. На външен вид той прилича на стария  BlackBerry Torch и дори на Venue Pro на Dell от 2010 г.

Виж още: Blackphone 2 може да се окаже най-защитеният смартфон в света

В допълнение към този смартфон, канадският производител каза, че ще пусне и ново Porsche Design устройство, както и нов телефон с клавиатура, но детайли за тези модели не бяха предоставени. BlackBerry също така обяви и нов тъчскрийн смартфон от нисък клас, носещ името Leap. Той притежава 5-инчов дисплей с резолюция от 1280 x 720 пиксела, двуадрен процесор от Qualcomm, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет, слот за microSD карти до 128 GB, 2800 mAh несменяема батерия, 8-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна камера. Той ще се продава за 275 долра и в началото ще бъде пуснат в Бразилия и Индонезия.

blackberry

По-рано тази седмица BlackBerry обяви, че ще направи своя софтуер достъпен за повече платформи, включително iOS, Android и Windows. В допълнение към BBM, което е налично от миналата годна, компанията ще пусне и приложения като BlackBerry Hub и календара за други платформи. BlackBerry Experience ще е на разположение по-късно тази година.