blackberry

BlackBerry обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на 2013 г., като те разкриват големи закуби, равняващи се на 4.4 милиарда щатски долара.

За този период на годината BlackBerry има приходи от 1.2 милиарда долара, което е спад в сравнение с 1.9 милиарда през предходното тримесечие. Компанията също така разкри и данни за продажбите на своите смартфони.

За третото тримесечие на 2013 г. BlackBerry са успели да продадат 1.9 милиона смартфона, което е спад в сравнение с 3.7 милиона бройки за предходното тримесечие. Компанията обяви, че започва да си партнира с Foxconn.

„Това партньорство показва ангажираността ни на пазара с устройства за дълъг период от време и нашата решимост да останем лидер на иновациите в подсигурени от край до край мобилни решения. Партньорството с Foxconn позволява на Blackberry да се фокусира върху това, което прави най-добре – емблематичен дизайн, сигурност от световна класа, разработка на софтуер и предприемчив мениджмънт – като едновременно се обръщаме към бързо разрастащия се пазар, което ще ни позволи да се конкурираме по-ефективно.“, казва Джон Чен, главен изпълнителен директор на Blackberry.

Foxconn и BlackBerry ще работят заедно през следващите пет години, като двете компании ще създават и произвеждат нови BlackBerry устройства, първото от които ще бъде пуснато през 2014 г.