Снимка: The Verge

Когато Belkin пуснаха Rockstar адаптера си миналата година, всички се зачудиха защо той е с два Lightning порта, единият от които поддържа само зареждане, а другият — зареждане и аудио. Вместо това той можеше просто да притежава един Lightning порт и един аудио жак. Е, явно Belkin са се усетили и ето, че в края на септември компанията представи второ поколение Rockstar адаптер с точно тези характеристики.

Джаджата вече се продава онлайн на Apple.com, както и в магазините на Apple. Да, това е официален аксесоар за iPhone и макар да не се произвежда от Купертино, те го предлагат в своите магазини.

Снимка: The Verge

Джаджата струва 35 долара и предоставя точно това, което се рекламира — можете да слушате музика докато зареждате своя iPhone. Тъй като самият адаптер не е особено малък (заради двата жака/порта), може би не е чак толкова удобен за използване докато сте навън и телефонът ви има нужда от заряд. За сметка на това той ще е идеален докато пътувате с колата и вашият iPhone се зарежда в запалката (но пък искате да си пуснете музика с AUX кабел например).

Въпросът дали Rockstar си заслужава 35 долара е съвсем друг, обаче…