Интересувате ли се защо биха му трябвали 4GB RAM на един смартфон, то можете да гледате видеото по-горе. В него YouTube потребителят L BS тества мултитаскингът на новия ASUS Zenfone 2. Как мислите, че се справя? Ще ви кажа – много добре. Да, може би за някой 4GB звучат много, но мултитаскинг с толкова налични гигабайти улеснява работата.

L BS тук стартира пет игри едновременно и премивава от една в друга, играейки всички тях. И говорим за сериозни натоварващи 3D игри – FIFA 2015, Real Racing 3, Asphalt 8, N.O.V.A. 3 и GTA: San Andreas. Изненадващото е, че Zenfone 2 се държи, игрите вървят гладко, не забиват и също така остават отворени (знаете, че когато Android се претовари, започва да затваря активни приложения). Е, ще попитате „На кого ще му се наложи да играе пет игри едновременно?“ и ще сте в правото си, но тестът доказва, че каквото и да правите на ASUS Zenfone 2, той ще се справи. Имайки под ръка повече свободна RAM памет е успокояващо.

В крайна сметка, ако решите да се сдобиете с ASUS Zenfone 2, трябва да внимавате. Телефонът се предлага в два варианта. Основната разлика помежду им са процесорът и RAM паметта – единият включва Intel Atom Z3580 процесор и 4GB RAM, който в тук в Европа струва 349 евро, вторият е с процесор Intel Atom Z3560 и 2GB RAM, струващ 179 евро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS