asus-zenfone-zoom

По-рано този месец, на CES 2015, Asus представи 5.5-инчовите ZenFone 2 и ZenFone Zoom. Ако вие не сте фенове на фаблетите и предпочитате по-малки устройства, то имаме добри новини за вас. Според тайвански сайт Asus може би скоро ще пусне и 5-инчова версия на ZenFone 2.

ВИЖ ОЩЕ: DADO LABS ПРЕВРЪЩАТ УРЕДИТЕ В СМАРТ УСТРОЙСТВА 

Според непотвърдената информация, този модел ще бъде пуснат на пазара, малко след като стартират продажбите на по-големият му брат, което се очаква да се случи през март.

Характеристиките на 5-инчовия ZenFone 2 ще бъдат сходни с тези на фаблета, като разликата е, че може да видим по-малко оперативна памет. Очаква се устройството да бъде с full HD дисплей, 64-битов Intel Atom Z3580 процесор, Android 5.0, 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера.

ZenFone 2 ще се предлага за около 200 долара, така че по-малката версия най-вероятно ще бъде по-евтина. Трябва да имате предвид, че Asus не е потвърдила информацията, но миналата година компания пусна няколко модела на ZenFone – с 4-инчов, 5-инчов и 6-инчов дисплей, така че няма да се изненадаме, ако тя продължи с тази си стратегия.