ASUS-ZenWatch-2

Asus представи официално своя втори Android Wear умен часовник ZenWatch 2 на Computex 2015. Подобно на Apple Watch, устройството има страничен бутон, който прилича на метална коронка, но с него няма да може да взаимодействате с интерфейса на софтуера. Интересното тук е, че за разлика от предшественика си, ZenWatch 2 ще се предлага в два различни размера –  49 мм. корпус от неръждаема стома с 22 мм. сменяема каишка и 45 мм. с 18 мм. каишка.

Asus предлага общо 18 различни комбинации от цветове и материали за ZenWatch 2. Може да избирате между кожени каишки и такива от неръждаема стомана. Компанията също така си партнира със Swarovski за създаването на невероятна кожена каишка с кристали Swarovski.

За този модел умен часовник Asus вече използва нов магнитен конектор за зареждане, като компанията обещава „драматично подобрение във времето за презареждане“. AMOLED дисплеят на ZenWatch 2 е защитен от Gorilla Glass 3. По отношение на софтуера, приложението Watch Face Land ще позволи на потребителите да създават свои собствени персонализирани лица за часовника. Remote Camera също е получило ъпдейт – вече ще може да превключва между предната и задната камера на смартфона, както и да приближава и отдалечава.

ZenWatch 2 е с последната версия на Android Wear, която наскоро беше представена с LG Watch Urbane. Новият умен часовник няма скоро да бъде пуснат на пазара. Asus заяви, че ще разкрие пълните спецификации, цената и информация за разпространение и наличности на IFA 2015, коeто ще се проведе през септември в Берлин.

asus zenwatch 2

asus zenwatch 2

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS