Astat 200 и Astat 700 са част от новата ергономична серия на марката, която се отличава с иновативен дизайн и премиум качество. Новите модели  ще са налични от третото тримесечие на годината и ще се предлагат в избор между черен или червен цвят. 

Техният гъвкав ExoBase™ дизайн с 8 ребра може да се регулира в 3 различни позиции. Това решение осигурява подходяща опора за лумбалната част по време на дълги гейминг сесии. И двата модела имат възможност за регулиране на ъгъла на наклон и височината на облегалката за глава, както и височината, дължината и дори посоката на разположение на меките 3D подлакътници. 

Genesis Astat 200 е основният модел от серията. Както облегалката за гърба, така и тази за глава са изработени от мрежест дишащ материал PureFlow™, който е не само лесен за почистване, но и изключително издръжлив и много еластичен. Същата материя покрива и седалката, която е изработена от удобна и устойчива на деформация пяна. Базата на стола разполага с пет спици и първокласен повдигащ механизъм с товароновисмост до 150 кг и 60-милиметрови CareGlide’s™ колела, покрити със слой, който предотвратява надраскване на пода и осигурява гладко движение върху всякаква повърхност. Облегалката на стола разполага със специален дизайн с 8 ребра, който е точно отражение на структурата на гръбнака в лумбалната част. Този елемент може да се регулира в 3 различни позиции. 

Astat 700 предлага дори регулиране на дълбочината на седалката, което е особено подходящо за по-ниски или по-високи хора, тъй като влияе пряко върху комфорта на облегалката и мускулната релаксация. Неговата основа е изработена изцяло от алуминий,  а седалката, облегалката за гърба и тази за главата са покрити с висококачествена еластична PureFlowPLUS™ материя за по- добра вентилация.