Вече спокойно можете да тичате или да се разхождате с новите модели от Apple Watch Series 2, като оставите у дома вашите смартфони. Купертино обаче са помислили и за истинските любители на джогинга – Apple Watch Nike+ е перфектният партньор за всяка тренировка и той беше представен снощи от президента на Nike Тревър Едуардс.

Дизайнът на часовника е такъв, че да е максимално удобен по време на тичане със своята перфорирана, лека каишка, която позволява на кожата ви да диша. Както и другите часовници от Series 2 и този има вграден GPS, който следи вашия маршрут, темпото, с което се движите и дистанцията, която изминавате. За него също важат екстрите, като водоустойчивост до 50 метра дълбочина и най-яркият дисплей правен от Apple, за да може да следите прогреса си дори под ярките слънчеви лъчи.

Спортният часовник е изключително прост и лесен за ползване, за да можете да се насладите максимално на физическия процес. Не е необходимо да нагласяте устройството, за да започне да отчита тренировъчния процес – простро трябва да кажете на Siri „Start a run“, и тренировката започва. Дисплеят също може да се нагласи така, че да показва само най-важите неща, които ви интересуват по време на бягането.

apple-2016-iwatch-nike-event-photo-1Специалното приложение Nike+ Run Club е направено, за да мотивира едновременно вас и вашите приятели. Показват се само най-важите неща, които ви интересуват по време на бягането, а с едно просто плъзгане настрани ще можете да видите повече подробности. Приложението ще ви напомня кога за последно сте тичали и ще ви мотивира със забавни съобщения от рода на „Времето е хубаво, няма причина да не тичаме днес!“

Устройството се предлага в четири цвята и два размера рамки – 38мм и 42мм. Предварителните поръчки започват от 9 септември, а доставките ще са в края на октомври. Цената на модела с по-малка рамка ще е 369 долара, докато за този с 42-милиметровата – 399 долара.