iphone-5s-teardown

 

 

Представяте ли си да изпуснете чисто новия си iPhone 5s и той да падне точно на дисплея си? Боли, нали?

Дори и да не е толкова фатално, поне е достатъчно да ви скапе деня. Само мисълта за настройките наново и прехвърлянето на цялата ви лична информация е достатъчна, за да ви заболи глава.

Съвсем скоро ще има по-лесно решение. Според днешните слухове, Apple планира да оборудва своите магазини с необходимата техника, за да може на място, за час да бъде сменен дисплеят на iPhone 5S и 5C. Разбира се, това ще струва 149 долара.

На подмяна ще подлежи не само дисплеят, а и някои от основните части, при които до сега се налагаше замяна на целия апарат като моторчето за вибрации, говорителя и задната камера. За съжаление докато хоум бутонът на 5C може да бъде сменен, то Touch ID на 5S не присъства в списъка.

Предстои оборудване на магазините и обучение на персонала. Спорно е дали замяната на частите е по-изгодна за потребителите от подмяната на целия апарат, но определено за компанията това е един добър ход.

Сподели
Предишна страницаРевю на LG G Pad 8.3
Следваща страницаТест за издръжливост на Nexus 5 (видео)
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.