OS X 10.10.3

Apple днес пусна първата публична бета версия (OS X 10.10.3 Public Beta) на предстоящата OS X Yosemite 10.10.3. Новата версия включва базираното на iCloud приложение за Mac Photos, нови емотикони в цялата система, както и вход с Google профили с двуфакторна система за автентикация.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Photos има четири основни таба и ще съдържа всичките ви снимки в хронологичен ред, а в Albums ще са албумите, създадени от вас, но ще предлага някои помощни трикове за организиране – автоматично ще се акцентира върху любимите и последно импортираните снимки във фотогалерията, както и папки с други видето изображения, като панорамни, слоу моушън видеа и т.н. Синхронизирането е много бързо, дори с голяма галерия.

Photos работи с iCloud Photo Library – продукт за бекъп, който също е в бета версия. Там безплатно ще се съхраняват първите 5GB от вашето съдържание, а ако искате повече, ще трябва да заплатите. Цените започват от 0.99 долара месечна такса за 20GB пространство и стигат до 19.99 долара месечно за 1ТВ. My Photo Stream, услугата за синхорнизацията на последните ви 1 000 снимки, ще продължи да съществува отделно от Photos.

OS X 10.10.3 Public Beta е налична в раздела Mac App Store Software Update за регистрирани бета потребители. Apple планира да пусне първата публична бета версия на iOS 8.3 в средата на март.