ipad-4-apple-online-store-1

 

Apple премахнаха iPad 2 от своя онлайн магазин за сметка на iPad с Retina дисплей, познат като iPad 4. iPad 2 бе представен през далечната за технологичните стандарти 2011 година и след премиерата на iPad Air, играеше ролята на „бюджетния“ таблет на Apple.

Цената от 399 долара бе сравнително висока за поостарелия хардуер на устройството. iPad с Retina дисплей (iPad 4) предлага значително повече за същата цена. Както и името му подсказва, устройството има дисплей с „ретина“ резолюция (2048 x 1536 пиксела), двуядрен A6X процесор и 1GB оперативна памет. Таблетът има и 5-мегапикселова задна камера и 1.2 мегапискела камера за видео разговори. След отпадането на iPad 2 от продуктовата линия, Apple вече не продават устройства, използващи 30-пиновия конектор, тъй като iPad с Retina дисплей използва съвременния Lightning порт.

Както споменахме, подобно на iPad 2, неговият бюджетен наследник ще се продава на цена от 399 долара за базовата 16GB WiFi версия, а моделът с LTE ще струва 529 долара. Промените са вече актуални в сайта на компанията, а устройството ще може да се закупи и от магазините на Apple.