beats

 

 

beats

Apple обмисля закупуването на Beats за 3.2 милиарда долара, се казва в информация публикувана от The Financial Times. В сделката ще бъдат включени както музикалната стрийминг услуга Beats Music, така и тази част от компанията, която произвежда слушалки и високоговорители. Има голяма вероятност този ход от страна на Apple да бъде обявен още следващата седмица, се казва от вестника.

Към момента Apple е отказала да коментира тази информация. Технологичният гигант вече продава продукти на Beats в своите магазини и едва от миналия месец започна да предлага начин за абониране към музикалната стримийнг услуга на Beats чрез покупка в приложението (in-app purchase).

Имаше данни, че двете компании са се срещали няколко пъти в началото на миналата година, малко преди Beats да обяви своята собствена музикална стрийминг услуга. Според Reuters тези срещи били между главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук и изпълнителния директор на Beats Джими Йовайн, както и Еди Кю, който отговаря за iTunes и облачните услуги на Apple.

Не бива да забравяме, че Beats предложи част от своята технология на конкурентите на Apple. Освен музикалното приложение, което е налично за Android и Windows Phone, трябва да прибавим и смартфоните на HTC с Beats Audio – през август 2011 г. тайванската компания обяви своeто партньорство с Beats Electronics, като тогава стана ясно, че тя е придобила 50.1% от акциите на Beats на стойност 300 милиона долара. което Това продължи до миналия септември, когато Beats отново закупи дяла на HTC.

Очакваме скоро да има повече информация за сделката между Beats и Apple, както и яснота относно бъдещите планове на компанията от Купертино.