Преди време ви разказахме за това как Apple основа дъщерна компания с името Apple Energy LLC, която да продава излишната чиста енергия, която Купертино произвежда със слънчевите си панели. Както знаем, голяма част от всички услуги на Apple се захранват от чиста енергия, а скоро и новият им кампус ще бъде 100% зависим само и единствено от зелена енергия. Apple Energy LLC имаше нужда само да получи одобрение за продажбата на електричество и ето че това се случи.

SiliconBeat докладват, че Apple са получили зелена светлина от Американската федерална комисия за енергийно регулиране да започнат да продават излишното електричество, което произвеждат. Това е станало вчера, а цените ще бъдат съобразени с тези на пазара за електрическа енергия.

Федералната комисияза енергия одобри в четвъртък Apple да започне продажба на слънчева енергия според пазарни цени […] Компанията притежава капацитет за производство на 20 мегавата в Невада, 50 мегавата в Аризона и 130 мегавата в Калифорния. Последният е достатъчен за захранване на десетки хиляди домове и е в партньорство с First Solar за 850 милиона долара…

Новият кампус на Apple трябва да бъде готов съвсем скоро и компанията да започне работа в него в началото на 2017 година. Мястото ще разчита изцяло на възобновяема енергия, като тя ще се добива чрез фотоволтаици и горивни клетки. Само фотоволтаиците ще са с капацитет от 14 мегавата.