Mac OS X версия 10.12 ще бъде представена на WWDC през юни, заедно с iOS 10. С това Apple смятат да въведат нова функционалност, която да позволи отключването на вашия Mac чрез Touch ID. Това докладват от 9to5mac, позовавайки се на MacRumors.

Подобно на начинът, по който Apple Watch може да отключи вашия iPhone без нужда от парола, така най-вероятно ще можете да получите достъп до десктоп операционната система на вашия компютър. Идеята е, че когато устройствата са близо едно до друго, те правят Bluetooth връзка. По този начин би трябвало да работи функцията и при OS X 10.12, като за това ще може да се използва Touch ID на съответния iPhone на потребителя.

Такива подобни функции предоставят приложения от странични разработчици, но не всички те работят достатъчно надеждно. Най-хубава си е вградената поддръжка, както се казва. За това и подобна функционалност би била прекрасно допълнение към новата версия на Mac OS X.

Очакваме конференцията WWDC да се проведе между 13 и 17 юни в Сан Франциско. Повече за това какво наистина ще представят Apple – тогава.