Преди броени минути завърши и второто събитие за годината на Apple – „Hello Again“. Първото ново нещо, което ни показаха тази вечер беше новото Apple TV приложение, наречено просто TV. Беше ни демонстрирано, че Купертино са си създали нещо като собствен TV гид. Представителите на американската компания ни обещаха, че в TV ще можете да събирате всякакъв материал от различни източници, включително и от Netflix и HBO, както и неща, закупени от iTunes.

Забележителното е, че приложението TV е абсолютно безплатно и е достъпно не само за Apple TV, но и за iOS. Тоест можете да си го изтеглите на вашите iPhone-и и iPad-и! Работи перфектно със Siri, така че можете да използвате гласови команди, за да си пуснете някой сериал, или за да превъртате или връщате назад това, което гледате. Също така е със свойството „single sign-on“, което Apple представиха за tvOS по-рано тази година, което означава, че потребителите на TV могат да се логнат веднъж, за да имат достъп до всички услуги. Приложението ще излезе официално до края на тази година в САЩ, а в България очевидно ще трябва да почакаме малко повече, за да се сдобием с него.

TV се състои от няколко секции:

  • Watch Now
  • Library
  • Store

Watch Now

Секцията Watch Now в приложението TV ви позволява да продължите да гледате, каквото сте гледали например вчера или преди няколко часа, от мястото където сте спрели. В нея виждате също и най-новите епизоди на любимите ви сериали веднага, щом излязат. Има също и препоръчани неща, базирани на най-гледаните от вас материали.

Library

В библиотеката ви излизат всички ваши филми и TV предавания, които сте „наели“ или закупили от iTunes. Като се подреждат от най-често гледани към най-малко гледани.Store. Here’s where you’ll find the latest releases of movies and TV shows.

Store

В магазина, можете да намерите най-скорошните филми и епизоди, отново базирани на това, което гледате най-много и сходни на тези материали. Там ще видите също подбрани препоръки за други приложения.

apple-tv

Със създаването на приложение, което обединява всякакъв стрийминг материал, Apple се поставя между потребителите и хората, които контролират това съдържание, правейки iPhone-а и неговите услуги още по-съществени, важни и полезни… На сцената тази вечер главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук сподели, че вече има около 1600 Apple TV приложения от различни доставчици на съдържание. Точно затова, Купертино са решили да съберат всичко на едно място. Остава да видим, колко всъщност ще бъде удобно и полезно това приложение, но засега определено изглежда, като нещо, което всеки притежател на устройство с iOS и Apple TV, би искал да има.

Вие какво ще кажете по този въпрос? Ще се радвате ли да имате подобно приложение и ще го използвате ли? Едно е сигурно… Apple тази вечер направиха още една голяма крачка към постигането на Apple TV амбициите им.

watch-now-december