Снимка: CNET

Точно така, миналата седмица Apple без много шум изтегли iPod Nano и iPod Shuffle от своите онлайн магазини, ефективно слагайки край на ерата на преносимите музикални плеъри, с които толкова много от нас бяха свикнали да боравят години наред. Това се случва около три години след като Купертино спряха от производство и iPod Classic.

Към момента Nano и Shuffle ще продължат да се продават в магазините на Apple, до изчерпване на количествата. Компанията обаче вече няма да ги произвежда, като единственият вариант за iPod остава iPod Touch, която се явява нещо като опростена версия на iPhone.

Още през 2014 година Тим Кук сподели „От известно време всички знаем, че iPod е смаляващ се бизнес. На пазара просто няма място за iPod.“ И това, разбира се, е така. Вече всички слушаме музика от своите смартфони, с помощта на Spotify, Apple Music, YouTube и т.н. Дори и да продължавате да прехвърляте музика от компютъра на телефона си, пак нямате нужда от второ устройство като iPod.

Сега остава въпросът докога Apple ще продължат да предлагат и последния останал iPod — iPod Touch. Може би и на него не му остава много…