Ако може да се вярва на последния доклад от Fast Company, iPhone 8 изглежда ще бъде с още по-опростен дизайн, отколкото смятахме досега.

Най-откаченият слух за бъдещия флагман на Apple е това, че компанията възнамерява да премахне абсолютно всички физически бутони (за звука, за включване и дори бутона за изключване на звука) и да ги замести с „touch-sensitive inlays in the metal“ тоест както се очаква да бъде главния бутон.

Без бутони, които да „грозят“ дизайна, iPhone 8 ще бъде още по-близо до това да се превърне в едно огромно стъкло – чист, минималистичен дизайн, в който главният дизайнер на Apple със сигурност ще се влюби.

С премахването на бутона Купертино ще могат да направят iPhone-ите още по-водоустойчиви без необходимите „запушалки“ на отворените пространства, както е при iPhone 7 и 7 Plus.

Освен това Apple доста харесват 3D-sensing технологията и вероятно ще я включат по някакъв начин в бъдещия си смартфон. Тя може да се използва за лицево разпознаване, по-добра дълбочина на задната камера (може би по-добър портретен режим), или за AR (нещо, за което Тим Кук е говорил много пъти).

Батерията също ще е по-голяма отколкото тази на iPhone 7.

В доклада също се споменават и доста слухове, за които слушаме от известно време. OLED дисплей между 5.5 и 5.8-инчов. Нов дизайн на шасито, рамка от неръждаема стомана и стъклен гръб. Също и това, че Touch ID сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде вграден под дисплея. Но всички тези неща вече ги знаете.

Въпреки че iPhone 8 ще бъде iPhone-ът, който всички желаят, Apple ще пуснат и актуализирани версии на iPhone 7 и 7 Plus, които както се досещате ще притежават вече познатото „S“ в името си.

iPhone 8 с всичките си нови свойства няма да е никак евтин – ще струва повече от 1000 долара. Но все пак това са слухове… Ще видим дали всички ще се окажат истина (този за цената, със сигурност няма да остане само слух).