Технологичният министър на щата Карнатака в Индия сподели пред Bloomberg News (цитирани от The Verge), че съвсем скоро Apple ще започнат да произвеждат iPhone в държавата. В партньорство с тайванския производител Wistron, Купертино ще отворят производствена линия за устройствата си в столицата Бенгалуру.

„Намеренията на Apple да започнат да правят iPhone-и в Бенгалуру ще насърчат развитието на авангардни екосистеми от технологии и веригите за доставки в държавата“, споделя още министър Приянк Карге.

Apple са преговаряли с индийското правителство за намаляване на таксите по производство, но по-подробна информация за това все още липсва. Официално изявление от компанията също няма, но по време на обръщението си към инвеститори преди дни, Тум Кук каза така:

„Чувствам се много добре относно положението ни в Индия. Преговаряме за много неща, включително магазини, и сме твърдо решени да инвестираме в държавата. Смятаме, че това е едно прекрасно място.“

Потвърдено е също така, че произведените в Индия iPhone устройства ще се продават единствено на тамошния пазар и няма да се изнасят в чужбина. Тепърва ще видим как ще се позиционират Apple там, при положение, че смартфоните им са скъпи за голяма част от населението.