iPhone-ът на осемнадесет-годишната Бриана Оливас (@briannaolivas_) се запалил без видима причина в сряда. Това разбираме след като Gizmodo докладват за случая и споделят нейно видео (по-долу), в което се вижда пушещият на мивката iPhone 7 Plus.

По официални данни, в тамошен Apple Store са подменили устройството ведната, като запалилото се такова вече е в ръцете на Купертино, които разследват случая. По думите на Бриана, смартфонът се е запалил малко след като е стоял включен в зарядно (оригинално Apple такова) — устройството започнало да пуши и приятелят на собственичката веднага го хвърлил в банята, за да предотврати пожар.

“Поддържаме връзка с потребителя и разследваме случилото се”, споделя пред Gizmodo представител на Apple. Все още не е ясно какво точно е причинило запалването, при все че смартфонът не е бил използван в момента на случката. Единствено зареждането би могло да доведе до претоварване на батерията, но по думите на Бриана въпросният iPhone 7 Plus винаги е бил зареждан само с оригинално зарядно.

Очакваме още информация от Apple, когато такава стане налична.