OS-X-El-Capitan

На 9 септември Apple проведе събитие, на което бяха представени редица нови продукти – iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro, iPad mini 4Apple TV, както и подобрения за Apple Watch. Компанията обаче не каза нищо за това кога ще пусне OS X El Capitan.

Мнозина от вас, които са гледали събитието, вероятно са пропуснали това, но Apple всъщност ни показа кога новата версия на операционната система ще е налична за всички потребители. И това стана по доста интересен начин – чрез iPhone. Да, точно там, където най-малко бихте очаквали такова нещо.

Когато Крейг Федериги беше на сцената, показвайки възможностите на 3D Touch, отвори имейл от Фил Шилер, в който той беше написал, че El Capitan изглежда страхотно, а отзивите от тестващите бета версията са фантастични, добавяйки че тя трябва да бъде пусната възможно най-бързо. А кога ще се случи това? На 30 септември.

El-Capitan

Apple обяви OS X El Capitan на WWDC по-рано тази година, а фокусът при нея е основно върху производителността и потребителското изживяване. В Safari има нови функции, като да разберете от кой таб се чува аудио и директно да го заглушите. Шрифтът е заменен със San Francisco, за да съвпада с Apple Watch. Подобрения им и в Spotlight, а нововъведение е и опцията Split View, с която екранът се разделя на две половини, позволявайки да се работи с две приложения едновременно.

Apple обещава, че при El Capitan приложенията ще се отварят 1.4 пъти по-бързо, превключването между тях ще е два пъти по-бързо, а PDF файловете пък ще се отварят четири пъти по-бързо в Preview. С Metal идва и 40% по-добра производителност при рендирането.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS