По-рано тази година, Apple разработиха нова и подобрена технология за смартфон фотографията. Но следващото поколение iPhone-и може би ще бъдат с още по-впечатляваща камера.

Предполага се, че Купертино работи заедно с LG Innotek, по проект за развиване на камерата на iPhone. Специален модул, проектиран за 3D фотография, твърдят от Korean Economic Daily.

Въпреки че още няма никакви данни, за това кога се очаква технологията да бъде пусната, вече има спекулации, които твърдят, че тя бъдещите мобилни устройства на Apple ще бъдат привилегировани да са първите смартфони с такава камера. Така че най-вероятно Купертино смятат да ни смаят с iPhone 8.

Новините идват от източници „близки до ситуацията“, чийто имена останаха скрити. Ето какво имаха да кажат те:

Apple в момента изучават как да вградят технология за 3D фотография в камерата на смартфон на LG Innotek. Откакто LG Innotek имат собствени развити технологии за 3D камера, вероятно тези взаимни усилия ще дадат резултат догодина.

Освен това се говори, че бъдещата камера на iPhone ще поддържа свойства, като 2D и 3D технология за аугментирана реалност, което ще позволи на хората да „общуват“ с физическия свят по много полезни начини.

Така че очаквайте скоро да можете да правите и 3D снимки… Страхотно, нали?