move to ios

Първото Android приложение на  “Apple Inc.” е вече факт. Американската компания пусна “Switch from Android to iOS”, излизащо като “Move to iOS”. То, както подсказва и името, ще помага на потребителите лесно да преминат от Android към мобилната операционна система на Apple.

“Само с няколко стъпки вие може да прехвърлите съдържанието автоматично и сигурно от вашето Android устройство с приложението Move to iOS. Няма нужда да запазване данните си другаде преди да смените Android.”, се казва в описанието. На практика приложението ще свърши цялата работа, без да се притеснявате, че може да изгубите нещо. Move to iOS ще отговаря за най-важното – контакти, календар, имейл акаунти, история на съобщенията и снимките ви.

move to ios

Така, вместо да синхронизирате всичко в облака, Apple предлага едно по-удобно решение като част от стратегията за привличане на повече Android потребителите към iOS. iPhone-ът автоматично ще създаде часта Wi-Fi мрежа, ще изиска специален код от потребителя, след което ще прехвърли данните, “поставяйки ги на точните места”.

Move to iOS дебютира преди пускането на новите iPhone 6s и iPhone 6s, които ще са на пазара от 25 септември. Приложението е съвместимо и с по-старите модели на Apple, а що се отнася за Android – необходимо е телефонът да е с версия 4.0 KitKat или по-нова, за да може да го използвате. To е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от Google Play Store.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS