breakout books - apple
Изображение: The Verge

Едно от най-големите предимства на електронните книги не е задължително да е от полза на читателите. Дигиталното четене  помогна на много инспирирани автори да се „самоиздават“ и да продават съдържание чрез порталите на Amazon Kindle и iBookStore на Apple.

Компанията Apple (AAPL) реши да помогне и да промотира самоиздаващите се автори като създаде специална категория в магазина за електронни книги, наречена Breakout Books. Според описанията на компанията, всички книги в категорията са от независими автори, които са получили висока обратна връзка или рейтинг от потребители, които вече са ги прочели. Самата категория представлява нещо като „най-доброто от такъв тип автори“.

breakout-books
Изображение: SlashGear

Електронните книги са сортирани по жанр (романтика, фантастика и мистерии и трилъри). Освен това има и отделна секция, която води към книги от различен тип. Повечето от книгите са ужасно евтини или напълно безплатни. Breakout Books не предлага специални функции към този момент, но от компанията обещават да я доразвият.

Breakout Books категорията е предназначена за тези читатели, които не се водят само от класациите на бестселъри на New York Times, а искат да прочетат нещо ново и различно. Едно е сигурно – технологиите не спират да се развиват, но книгите не изостават и винаги се адаптират към новите тенденции и Apple разбира това.

Източник: SlashGear