Apple са подали патент за нов вид стилус, който може да пише на всякакви повърхности. Той е бил подаден още през 2016 г. и приет този януари, като в него е описан начинът на работа на стилуса. Според информацията, той може да пише и рисува без нуждата от специална тъч повърхност, като това може да става дори и във въздуха.

Един хипотетичен такъв стилус може да рисува във въздуха, като компютър може да следи неговото положение в пространството благодарение на редица сензори и жироскопи, след което да записва движенията в триизмерна графика, която да се появява на екрана. Сензорите и камерата могат да работят заедно с “електромагнитна или звуковa схема за триангулация”, според патента.

По-долу можете да видите схема на възможните фигури, чието постигане би било възможно с един такъв нов стилус. Разбира се, разработката на подобна джаджа не е сигурна. Много от патентите, които различни компании подават, често не стигат до етап на разработка. Така че за сега оставаме само с Apple Pencil — съществуващият стилус от Купертино, който работи с iPad Pro.