Строителството на Купертино кампусът в Калифорния е към своя край. Вчера Apple обявиха, че служителите ще започнат да се нанасят в сградата още през април, въпреки че някои строителни работи ще продължат и през лятото. До края на годината се очаква общо 12 000 служители да започнат работа там. Разкрито бе и името на „космическия кораб“ — Apple Park.

Освен публично достъпните център за посетители, Apple Store и кафетерия, Apple Park ще притежава и нова зала за събития с 1000 седящи места. В чест на основателя на компанията, тази зала ще се нарича Steve Jobs Theater.

„Визията на Стив за Apple се простира далеч след неговото време с нас. Той държеше Apple Park да се превърне в дом на иновациите за поколения напред. Работните пространства и парковете са предназначени да вдъхновяват екипа ни, както и да са в полза на околната среда. Постигнахме една от най-енергийно ефективните сгради на света и кампусът ще работи изцяло с възобновяема енергия.“

 

каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в изявление.

На разположение за служителите на Apple, в Apple Park ще има алеи за разходка и джогинг, овощна градина, поляни и езеро. Цялата сграда пък разчита само на възобновяаема енергия, със 17 мегавата слънчеви панели, намиращи се на покрива.