Apple спря онлайн продажбите на своите iPhone-и, iPad-и, както и на други продукти в Русия. Причината  технологичният гигант да предприеме този ход е финансовата криза, която предизвика рязък спад във валутата на страната.

ВИЖ ОЩЕ: КАК ДА НАУЧИМ ВСИЧКИ ТАЙНИ НА FACEBOOK

Руската рубла започна да поевтинява, а доларът и еврото достигнаха нови рекордни стойности. Руската валутна единица е паднала с 20% във вторник, като Руската централна банка скоро ще вземе допълнителни мерки, заяви първият заместник-председател на банката Сергей Швецов. От януари рублата е поевтинята с повече от 60%.

Цената на петрола също падна, а това е един от стълбовете на руската икономика. Днес цената за барел петрол сорт Брент падна по 60 долара за първи път от пет години, което с спад с 45% от лятото.

Международните санкции над Русия заради Украйна също оказават много силно влияние върху икономиката на страната. Във вторник Apple заяви, че нестабилността на рублата прави много трудно определянето на цената на нейните продукти, което е довело и до затварянето на онлайн магазина в страната.