Точно както миналата година, Apple направи две версии на своя iPhone. В миналогодишният 6s, Купертино решиха да използват два отделни процесора – единият, от които се оказа по-добър от другия. Телефона този път има различия в модема.

Единият iPhone 7 е с Qualcomm модем, докато другия използва хардуер от Intel. Няма съмнение кой от двата е по-добър. Qualcomm е с цели 30% по-добре работещ от Intel. Двата различни модема са достъпни както за iPhone 7, така и за iPhone 7 Plus, което означава, че реално от Apple са направили четири телефона тази година.

Как да разберете обаче дали притежавате по-бавния или по-бързия модел? Най-бързият и лесен начин е да обърнете телефона си и да видите какво пише на гърба му. Тези телефони с Intel модема са „Model A1778“ и „Model A1784“. Всичко, което е различно от последните два е добра новина и това означава, че сте с Qualcomm модем.

Това определено не е честно спрямо клиентите на американската компания. Не се говори да има разлика в цените при различните модеми. Какво правим тогава, ако сме си купили iPhone 7 Plus например и очакваме той да е възможно най-бърз, но попаднем на Intel модем… Вие купихте ли си вече iPhone 7? Ако да, проверете с кой от двата модема разполагате и споделете с нас в коментарите.

2 Коментари

  1. Мълчим си и гледаме като се снимаме по тоалетните да се вижда ябълката.

Comments are closed.