LT-Tim-Cook-jk-shin

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, и шефът на мобилното подразделение на Samsung Джей Кей Шин, са имали среща миналата седмица в опит да разрешат дългогодишния си спор извън съдебната зала. Срещата, разбира се, остава непотвърдена и от двете страни, но множество корейски медии твърдят, че се е случила. Последното съвпада с желанието, изразеното и от двете компании по-рано тази година, да разрешат своите противоречия чрез медиация преди 19 февруари.

Според същите източници и последния опит е бил непродуктивен, подобно на предишни срещи на представители и на двете компании. Очакваше се Шин да посети САЩ преди 19 февруари, но според корейската медия той е в Сеул и няма намерение да напуска страната преди тази дата, което потвърждава, че вече се е срещал с шефа на Apple.

Въпреки че Тим Кук неведнъж е изразявал своето нежелание за съдебни битки, изглежда че тази между Apple и Samsung, която се води на много различни нива, главно в спорове за нарушени патенти и интелектуални права, е далеч от своя край.