Ще представят ли Apple гласов асистент Siri за дома? Определено така смята Минг-Чи Куо, който бе цитиран от 9to5mac с мнение, че компанията ще покаже за първи път въпросното устройство на конференцията WWDC през юни. Това, споделя още Куо, не е сигурно, но шансът е над 50%.

Определено подобно начинание звучи логично, тъй като Apple ще имат нужда разработчици да започнат да правят приложения и интеграции за гласовия асистент. Какво по-добро място за подобна агитация от Worldwide Developers Conference?

Откакто Google и Amazon представиха свои домашни гласови асистенти, всички се питат ще разработят ли и Apple нещо подобно. Това все повече и повече звучи като реалност, особено след неочакваните успехи на другите компании. Според Куо Apple ще имат предимство на пазара, защото техният десктоп Siri асистент ще е с повече процесорна мощ и по-добри говорители. Ако такъв продукт бъде представен пък, той ще се яви логична добавка към работата с Apple Music и Apple HomeKit.

Остава да почакаме до WWDC този юни, за да разберем повече. Ако подобно устройство бъде представено, шансът то да се появи на пазара преди края на годината също звучи реален.