textbook

Разрастването на пазара на електронните книги е тенденция, която постоянно бележи ръст. Литературните жанрове се радват на добри печалби благодарение и на е-книгите, но не може да се каже същото за електронните учебници. До този момент изработката на интерактивни учебни материали беше скъп и сложен процес. Amazon направи малка революция в тази област с пускането на новата си услуга Kindle Textbook Creator. Тя е част от Kindle Direct Publishing Edu, част от електронното издателство на компанията. Чрез KDP всеки може да публикува своя книга без посредничеството на издателство.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ИНТЕГРИРА SKYPE В WINDOWS 10

Kindle Textbook Creator позволява на всеки автор да създаде интерактивни учебници чрез лесна система. Нужно е да се подаде оригиналният PDF в програмата и тя генерира мобилни и настолни приложения за платформи като Android, iPhone, iPad и Kindle Fire. Програмата е пригодена за превръщането на „традиционни“ електронни книги в интерактивни такива, а не цялостно създаване на съдържание, както е при iBooks Author на Apple.

Възможностите, които се предлагат не са никак малко: подчертаване в различни цветове, прихващане на снимки и текст, създаване на помощни карти за запомняне и интеграция с речници и Wikipedia. Amazon обещава да добави още полезни функции в близкото бъдеще. Готовите електронни учебници могат да се издадат чрез KDP, а авторите могат да получат авторско възнаграждение до 70% от крайната цена, както и да запазят пълни авторски права.