Amazon Kindle Convert

Amazon Kindle Convert

Ако вие все още смятате, че преходът към електронните книги е скъпо начинание, защото трябва да си купите всички заглавия наново, тогава Amazon има решение за вас. Kindle Convert е програма за Windows компютри, която по лесен начин преобразува хартиените издания в Kindle-съвместим формат, като се включват всички функции на електронните четци – промяна на големината на шрифта, Whispersync синхронизация и интеграция с услугите на Amazon.

Виж още: Използването на електроника води до по-малко часове

Хардуерните изисквания към изображенията не са особено високи, всеки скенер от последните 10 години би трябвало да може да се справи. Kindle Convert приема jpeg/tiff/pdf сканирано съдържание с 300-600 DPI резолюция. Програмата се справя добре и при работа с цветни страници. Процесът по разнознаване на текста е автоматизиран, подобно на други популярни OCR решения. Макар по този начин електронната книга да не се създава с достатъчно бърза скорост, това все пак е добро решение за хора, които искат да съхранят ценно за тях издание.

Цената, която трябва се заплати за софтуера, е 19 щатски долара (тя е промоционална, редовната такса е 49 щатски долара), както и времето, за да се сканират страниците на скенер. Засега има поставено и географско ограничение за ползване на Kindle Convert, програмата може да се ползва само на територията на САЩ. Достъпът до нея е чрез този линк.