Снимка: RT
Снимка: RT

Amazon обмисля поредната революция в пазаруването, тъй като планира да доставя определени продукти до потребители, които компанията смята, че ще им харесат още преди реално те да са решили да ги закупят.

Днес стана ясно, че Amazon се е сдобила с нов патент за т.нар. система за изпреварваща доставка, която ще позволи на компанията да изпраща определени продукти до своите центрове в области, в които тя смята, че тези стоки ще се продават добре.

Новата схема има потенциала да съкрати времето за доставка, което със сигурност ще подобри потребителското изживяване.

Новата система ще се базира на предишните търсения и покупки на потребителите, както и върху данни за това колко дълго време един човек се е задържал в страницата на определен продукт.

По-забележителното е, че Amazon дори обмисля да изпраща продукти директно до домовете на хората, без да има реално заявена от тях поръчка. Това, разбира се, може да доведе до нежелани доставки или върнати продукти, но изглежда, че компанията е готова да поеме този риск.

Трябва да припомним, че миналата година основателят на корпорацията обяви, че тя ще започне да използва дронове (малки автоматизирани хеликоптери), така че времето за доставка да бъде намалено до половин час след направената от потребителя заявка.

На този етап все още не е ясно кога ще можем да видим тази система в действие, но със сигурност можем да определим Amazon като най-нетърпеливата компания.