Снимка: Digital Trends

В страницата за поддръжка на устройства вчера, Amazon пусна съобщение, според което всеки собственик на някой от редица Kindle четци трябва да направи важен ъпдейт на софтуера преди 22 март 2016 година. Ако съответният ъпдейт не бъде извършен, то устройството няма да може да се свързва със сървърите на Amazon и съответно няма да позволява сваляне и пазаруване на електронни книги и други.

Според Amazon, ако преди 22 март не направите ъпдейт до последна версия на софтуера (таблицата по-долу), след това ще видите това съобщение на екрана си: „Your Kindle is unable to connect at this time. Please make sure you are within wireless range and try again. If the problem persists, please restart your Kindle from the Menu in Settings and try again.“, или „Вашият Kindle не може да се свърже в момента. Моля уверете се, че сте в рамките на безжичен обхват и опитайте отново. Ако проблемът продължи, моля рестартирайте своя Kindle и опитайте отново.“

При положение, че видите това съобщение, ще е необходимо да инсталирате ъпдейта ръчно. Това навежда на мисълта, че не всичко ще бъде загубено ако не направите ъпдейт до 22 март, но все пак не е хубаво да рискувате.

Можете да погледнете страницата за поддръжка на Amazon за повече информация. С няколко думи, най-вероятно тук става въпрос за важен ъпдейт, свързан със сигурността. Няма друга причина, поради която компанията би ограничила достъпа на устройства със стара версия на софтуера до сървърите си. За да върви всичко по вода, просто ъпдейтнете.

Ето и кои устройства от Amazon се нуждаят от въпросния ъпдейт и коя е неговата версия:

Таблица: Amazon
Таблица: Amazon

Ако не знаете коя точно версия на Kindle използвате, вижте тук: Which Kindle E-reader do I have?