Ето че вчера Amazon наистина представиха спекулирания си нов гласов асистент, снимки на който изтекоха в интернет вчера. Това не е типичният домашен гласов асистент — Echo Show притежава седем-инчов дисплей, както и 5-мегапикселова камера за видео обаждания.

Разбира се, Echo Show може всичко, което и останалите асистенти от семейството на Alexa могат (включително и приложението на Alexa за смартфони). Освен това обаче, преживяването с Echo Show се допълва от възможността да гледате видео материали от YouTube или Amazon Video, както и да провеждате видео обаждания.

amazon-echo-show-1

Видеото по-горе показва всичко, което Echo Show може да прави — от това да стриймва видео от умните охранителни камери в дома ви, да контролира всякакви smart уреди в къщата. Може също така да ви помогне да се насладите на любимата си музика през Spotify, TuneIn, Pandora и естествено Amazon Music. В случая на последното ще виждате и текстовете на песните на екрана.

Макар седем-инчовият екран да има тъчскрийн възможности, във видеото не се вижда никой, който да ги използва. Както много добре знаем, Echo и Alexa като цяло са замислени да бъдат контролирани изцяло с глас и тук това също е възможно.

Когато използвате Echo Show, за да проведете видео обаждане, можете да се обадите на всеки от своите приятели, който притежава този нов асистент от Amazon, както и на тези, които имат инсталирана Alexa на смартфона си. За сега Echo Show не поддържа Skype (и не е ясно дали е планирана поддръжка). Новата функция Drop In пък ви позволява директно да се свържете с хората, които са я активирали, без те да се налага да отговарят на обаждането (единствено могат в рамките на 10 секунди да решат дали да прекъснат или да отговорят само с аудио).

amazon-echo-show-2

Под дисплея си Echo Show притежава два двуинчови говорителя с поддръжка на Dolby технология. Освен тях имаме и цели осем микрофона за по-добро разпознаване на глас. Заедно с тези неща идват и вече споменатите седем-инчов тъчскрийн дисплей и 5-мегапикселова камера.

Echo Show вече може да бъде поръчан предварително от Amazon, като цената му е 229,99 долара за Северна Америка. В европейските домейни на компанията устройството още не е налично. Официалната продажба стартира на 28 юни.