Ако искате да се сдобиете с евтин умен часовник, насочен към по-активните измежду вас, може би скоро ще имате такава възможност. Партньорът в производството на Xiaomi, позиционираната в Пекин компания Huami, пуска за първи път извън Китай своят нов аксесоар. Джаджата се нарича Amazfit Pace и предлага много от възможностите, които скъпи смарт часовници имат.

Операционната система на Amazfit Pace е базирана на Android и може да се свързва със смартфони с Android и iOS. Производителите обещават 11 дни живот на батерията и до 36 часа работа с постоянно включен GPS. С джаджата можете да следите извървяно разстояние, калории и скорост на тичане. Освен това гривната дейтва и като умен часовник, визуализирайки нотификации, входящи съобщения и обаждания. На всичкото отгоре, дисплеят е в always on стил, така че работата с него да е още по-улеснена.

huami-amazfit-pace-smartwatch-2

Може да се каже, че Amazfit Pace е една интересна джаджа, но освен това има значение и колко струва тя. На първо място трябва да отбележим, че производителите Huami я пускат в САЩ от декември, като до сега тя е била налична само в Китай. Това е добър знак, защото най-вероятно не много по-късно тя ще се появи и в Европа. Ако ли не, ще можете да я поръчате от Amazon, което също е вариант. Цената на Huami Amazfit Pace пък е 159 долара – малко повече от обикновена фитнес гривна, но доста по-малко от повечето умни часовници.

Huami са партньор на Xiaomi, които към момента са вторият най-голям производител на носими аксесоари. Двете компании са си партнирали в производството на Mi Band гривните, така че това е още един знак за качеството на Amazfit Pace. Дано наистина е така.

Какво ще кажете? Бихте ли си купили тази фитнес гривна / умен часовник? Как ви се вижда цената?