Във връзка с честването на 10 годишнината от създаването на компанията Allview, днес румънската марка номер едно за смартфони и таблети стартира продажбите на мини версията на смарт телефона X1 Xtreme, в лимитирана серия. Този смартфон е мини само по отношение на размера, производителността му е  на най-високо ниво, както е и при X1 Xtreme. Основните характеристики на смартфона са 4.7-инчов Full HD (469 PPI) дисплей, Qualcomm четириядрен процесор, с честота от 2.15 GHz, 16MP и 4MP камери и изключително атрактивен дизайн.

Алуминиевата конструкция и изчистените контури на дизайна придават на смартфона щипка премиум дизайн и усещане. Той се предлага в два цвята – сребърен и зелен металик, като лично на нас зеленият ни допадна една идея повече. Някак си по-свежарски изглежда. Отпред имаме и чудесният 4.7-инчов OGS IPS дисплей с Full HD резолюция. Той предлага впечатляващата плътност от 469 PPI. За толкова малък дисплей това наистина е нещо много добро и определено дава една завидна картина.

Производителността и плавната работа пък се дължи на четириядрения процесор с честота 2.15 GHz, [lquote]X1 Xtreme mini е с надминаващи очакванията функции като разкошен дисплей, изключителна скорост, невероятни снимки, ярки портрети и изключителен звук.[/lquote]графично ускорител пък е Adreno 330, а оперативната памет е 2GB RAM. Вътрешната памет за съхранение на файлове е 16 GB, което може да се каже, че е някакъв минус, защото ако беше 32GB щеше да направи цялостната картина на телефона още по-зашеметяваща. Устройството е с Yamaha аудио усилвател и DTS система за изключителен звук, ако държите на здравия бас в слушалките.

Минаваме на камерата, която също не е за подценяване. Основната 16MP камера, модел OV 16825, има обектив от сапфир и антирефлексен филтър, високо интензивна LED светкавица, UV и IR филтър и CMOS сензор с площ 1/2.3″, което е страхотно. Камерата предлага функции като Панорамна снимка, HDR и Видео запис в Full HD. Предната 4MP камера, модел OV 4688, е с размери на пиксела от 2 μm. Така всеки пиксел улавя повече светлина за получаването на успешна снимка, независимо от околната осветеност. В крайна сметка имаме доста добри кадри с много малко забележки.

2200 mAh-вата SDI батерия на X1 Xtreme mini осигурява до 30% по-висок капацитет в сравнение със същия размер конвенционалните батерии и до 11 часа време за разговори. При нас този телефон не успя да издържи точно толкова, но наистина се забелязва, че батерията дава една идея повече живот.

Allview X1 Xtreme mini е на разположение за предварителна поръчка на цена 299€. Повече информация може да намерите на www.allviewmobile.com/xtreme-mini.