Новата гейминг серия на AOC вече е тук. Един от моделите на компанията, който ще ви предствим днес е AGON AG271QX. С него може да се наслаждавате на ясна и детайлна картина, благодарение на Quad HD резолюцията му (2560 х 1440).

AG271QX ще вдигне многократно нивото на вашите гейминг преживявания със своя бърз, 27-инчов дисплей. Оборудван е със супер бърза 144Hz матрица и предлага 1 милисекунда време за реакция, когато играете. Комбинацията между това и резолюцията му гарантира много добри графични изображения и така вече ще сте сигурни, че няма да пропуснете целта си.

Широкоекранният 16:9 монитор предлага достатъчно място, където можете да си разпределите абсолютно всички задачи, които имате да вършите. Плюс това ще имате възможността да играете всякакви игри и да гледате филми в реалния им размер, докато се наслаждавате на плавната картина без накъсване и замазване.

Освен това AG271QX е със специалната Flicker Free технология, тоест матрицата на монитора не трепти. Разполага и с Low Blue Light режим, благодарение на който, можете да се насладите на много часове гейминг, без очите ви да се натоварват чак толкова много.

Разбира се, мониторът е с FreeSync и другото хубаво е, че разполага с няколко порта и ще получите всички необходими кабели, при покупка на AGON A271QX – VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Audio, USB 3.0 и дори Power Schuko C5 кабел.

agon-aoc-ag271qx

Стойката разполага с няколко възможности за нагласяне. Можете да променяте височината му в рамките на 130мм, можете също така да го завъртите наляво и надясно, под точния ъгъл удобен за вас. Разбира се, наклона също е променлив, но не много, което може да се счита, като един от големите минуси на монитора. Въпреки това обаче AG271QX е доста подходящ за всеки един геймър.

Екипът ни прекара с него около 2 седмици и останахме доволни от качеството на картината. Било то за работа с продуктите на Adobe, видео монтажи, писане, гледане на филми или просто за игра, AG271QX се справя отлично. Външното му дистанционно е много удобно, а функцията да ви подсеща колко време сте работили е много полезна за тези от вас, които лесно губят представа за времето. Това което не ни хареса е именно липсата на голям ход при наклон надолу. Ако сте от хората, които буквално лягат на стола, този монитор не е за вас.

Цената на AOC AGON AG271QX в родните магазини варира около 1100 лв.