æternity Ventures, базирана в България асет мениджмънт компания, инвестираща в блокчейн стартъпи и част от æternity блокчейн, официално приветства ReCheck като част от своята екосистема.

 

ReCheck е четвъртата българска блокчейн компания, в която æternity Ventures инвестира след WeiDex, TradexSocial и Noble Hire. Инвестицията ще позволи на българския стартъп, регистриран в Холандия, който разработва инструмент за сигурно съхранение и управление на документи, да извършва транзакции в публичната мрежа на блокчейна æternity.  В допълнение ReCheck ще използва финансирането, за да ускори пускането на нови продукти и услуги.

 

ReCheck е интерфейс, който осигурява надеждна среда за сигурни бизнес и потребителски взаимоотношения. Към момента  екипът на компанията работи по адаптирането на своите решения към блокчейна на æternity. В това число влиза цялостното пренаписване на умните договори (smart contracts) на компанията, за да бъдат съобразени с програмния език на æternity – Sophia – и интеграцията на вече работещите блокчейн продукти на ReCheck на основната мрежа на æternity.

 

Управляващите съдружници на ReCheck Емил Стоянов и Емилиян Енев споделят: “Присъствието на æternity Ventures в региона е от ключово значение за подкрепа на компании като ReCheck и ускоряване на развитието им. Радваме се да бъдем част от тази общност и за нас това беше естествено решение за стратегическо партньорство. Подготвяме пускането на практични и полезни продукти върху публичната мрежа на æternity блокчейн и амбицията ни е е да докажем реалното приложение на технологията в бизнеса и живота на хората.”

 

В допълнение двете компании обсъждат възможни следващи децентрализирани апликации, които ReCheck може да разработи за блокчейна æternity.

 

“ С екипа ни следим развитието на ReCheck от доста време и се радвам, че днес официално можем да обявим нашата инвестиция в тях и да ги приветстваме като част от нашата растяща екосистема. ReCheck е четвъртата българска компания, в която инвестираме и за нас това е знак за отличното развитие на страната ни като хъб на идеи и качествени екипи в сферата на блокчейн технологията.” –  каза Никола Стоянов, Бизнес директор на æternity блокчейн и Управител на æternity Ventures.