Към групата мобилни приложения на Adobe днес се присъединява още един нов член – Comp CC. Идеята му е да помогне на дизайнери в началния етап от тяхната работа. Вместо да нахвърлят идеите си върху лист хартия, те могат да го направят в тази апликация, след което да използват облака на Adobe, за да я изпратят на компютъра си и там да продължат с Photoshop или Illustrator.

Точно затова Adobe създава Comp CC – идеята е да могат дизайнерите да започват проекта си с него. Тъчскрийн функционалността му е добре замислена, като тя позволява рисуване на форми и темплейти. Да, не можете на ръка да нарисувате леко заоблен квадрат, но приложението може. От Adobe са вградили разпознавач на жестове – рисувате с пръст един определен и на дисплея се появява конкретната форма. След това големината и ориентацията ѝ могат да бъдат променяни както потребителят желае.

Както казах, след изпращане на проекта към десктоп приложенията на Adobe, можете да продължите работа върху него там. Важно да се спомене, че Comp CC не е заместител на коя да е от настолните програми на компанията. Тя е единствено мобилно решение за стартиране на проекти и идеите върху тях. Това ще рече, че веднъж започнете ли по-сериозната работа през Photoshop, Illustrator или InDesign на компютъра си, не можете да върнете дизайните в Comp CC и да работите там. Движението е еднопосочно. Приложението също така е и първото на компанията, интегрирано да работи с TypeKit, което означава че пълен набор от шрифтове е също на ваше разположение.

И накрая трябва да споменем, че това мобилно приложетие от Adobe засега е налично само за iPad. Дали ще го видим и на Android е спорно. Comp CC е безплатен и можете да го свалите за своя iPad от App Store.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS