haze-reduction

Adobe пусна новите версии на Photoshop и Premiere Elements за Mac с пореден номер 14. Софтуерът от серията Elements е ориентиран към потребителите с по-малко познания по редактиране на мултимедийно съдържание. Photoshop Elements е за цифрова графика, докато Premiere Elements се използва за видео съдържание.

В тазгодишното обновление на двата продукта се добавят нови функции и подобрения към съществуващия пакет, които правят използването много по-интуитивно и лесно, като едновременно с това се повишава и качеството на работата.

camera-shake-reduction-photoshop-elements-14

При Photoshop Elements 14 се добавят инструменти за премахване на помътняване и размазване, причинено от трепет на фотографа. Adobe за първи път представиха първата възможност в обновлението за 2015 година на Creative Cloud. То може да се използва не само за поправки на снимки, но и за реставрация на стари фотографии и подобряване на осветеността при снимане в контражур.

Инструментът за премахване на размазване анализира снимката и използва оптимизирани алгоритми, за да подобри качеството на фотографията.

guided-mode-photoshop-elements-14

Към нововъведенията се обновява и Guided Edits – колекция от кратки инструкции за постигане на определени ефекти. Подобряват се възможностите и за автоматична корекция. В новия Photoshop Elements се въвеждат и инструменти за фино избиране на определени обекти.

Adobe са подобрили и разпознаването на лица – функцията е не само по-бърза, но и по-точна. Добавя се карта, която показва местоположението на заснетата снимка, ако има вградени мета данни за това.

Premiere Elements 14 вече може да импортира и обработва видео съдържание с 4K резолюция от множество различни камери. Подобно на Photoshop Elements, и при този продукт Adobe са обновили Guided Edits, което улеснява създаването на драматични ефекти.

Потребителският интерфейс е подобрен, правейки по-достъпно редактирането на звука. Организацията на клиповете вече е възможна и чрез подреждане по лица, местоположение или събитие.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS