Дългогодишната война между Facebook и ‘ад-блокърите’, става все по-ожесточена. Само два дни след като социалната мрежа обяви, че планира да ограничи софтуерите, които премахват нейните реклами, известното на всички приложение – Adblock Plus, разкри, че вече се е намерил начин, по който да заобиколи тези забрани. Единственото, което сега трябва да направите е да актуализирате своя Adblock Plus, за да разкарате досадните реклами веднъж завинаги.

От Facebook споделиха, че не плащат на нито една ‘ад-блок’ компания. Това, което са променили е, начина по който се разпознават рекламите и освен това са дали повече контрол на своите потребители над това, което те искат да виждат.

Най-разпространената социална мрежа, вече е започнала своята борба с Adblock Plus. Смешното е, че това е една постоянна въртележка. Всеки път когато ‘ад-блокърите’ открият вратичка в софтуера на Facebook, Facebook ще подобрява защитата си. И така до безкрай… Но все пак, това е един от пътищата за развитие и на двете компании, така че донякъде са си полезни една на друга.