SSD модулът на  ADATA – Legend 710 – е създаден в помощ на работещите в креативната индустрия (дизайнери, фотографи, видео монтажисти и др.), които се нуждаят от добра производителност за професионалната си дейност.

Този продукт осигурява бързо зареждане на приложенията, висока скорост на четене и запис на обемни файлове, както и лекота при работа с компютър, дори и при интензивно натоварване. В редакцията получихме една бройка от модела и имахме възможността да тестваме неговите възможности.

Първи впечатления

Отваряйки кутията установихме, че дискът в приятен син цвят и добре защитен в специална пластмасова поставка. Той притежава стандартната и за други дискове на ADATA дължина от 80 мм., което означава, че може да се използва и за много компактни устройства. Стикер с допълнителна информация за модела и серийния номер на устройството са поставени на задната му страна.

Радиатор за допълнително охлаждане

Вече споменахме високото натоварване, на което са подложени компютрите на графичните дизайнери и останалите представители на творческите професии, което често води до прегряване и забавяния. SSD дискът Legend 710 обаче е снабден с радиатор, който спестява необходимостта от купуване на допълнително охлаждане. Моделът се предлага в два варианта – с капацитет 512GB и 1TB според приложението и предпочитанията на потребителя.

Лесна и бърза инсталация

Както успяхме да се уверим сами, инсталацията на SSD-то става лесно и бързо. Всичко, което трябва да се направи, е да се премахне защитния стикер на радиатора, покриващ тънка термоподложка и да се залепи охлаждането. След това дискът трябва да се инсталира на свободен M.2 порт на компютъра и да се закрепи с винт.

Производителност

Както вече споменахме, производителността на Legend 710 е достатъчно добра, за да улесни работата на творческите професии, както и да задоволи нуждите на всеки запален геймър. Нашите тестове показаха, че с помощта на диска зареждането на видеоигрите става значително по-бързо, а забавяния по време на гейминг почти не се наблюдават.

Температура при натоварване

Едно от основните предимства на  ADATA Legend 710 са температурите при натоварване и охлаждането му при интензивна работа. Притежателите му могат да са сигурни, че производителността му няма да спадне заради високите температури при продължително натоварване. Това е чудесна новина за хората, които се нуждаят от бюджетен диск без проблеми с охлаждането. Нашите тестове също показаха, че дори и при интензивен гейминг, компютърът запазва температура от не повече от 40 градуса.

Коректен и сигурен пренос на данните

Производителят е вградил в устройството LDPC кодиране (Low Density Parity Check Code) и 256-битово AES криптиране, за да осигури коректен и сигурен пренос на данните и като допълнителна защита. За целите на високопроизводителната работа Legend 710 е оборудван с SLC кеш и HMB (Host Memory Buffer) технология.

Скорост на четене

Това SSD устройство осигурява скорости на четене и запис съответно 2400 и 1800 мегабайта в секунда. За достигането на тези показатели Legend 710 разчита на PCIe Gen3 x4 и NVMe 1.4. Ето защо много потребители използват диска за ъпгрейд на по-старите си компютърни конфигурации. С него машините се зареждат само за няколко секунди и по време на работа сякаш „летят”.

Сигурност и гаранция

Друго голямо предимство на Legend 710 е, че използваните за създаването му компоненти са висококачествени и преди да излязат на пазара са подложени на множество тестове. За допълнителна сигурност производителят предоставя 3-годишна гаранция за устройството.

В заключение можем да обобщим, че този продукт ще осигури на притежателя си по-високи скорости на четене, работа с големи файлове и игри, безпроблемно сърфиране в интернет, гледане на видеоклипове и др. В добавка, той не заема много място и не изисква кабел и конектор. Като добавим охлаждането – спокойно можем да кажем, че ADATA Legend 710 се представя доста добре за цената си от около 200 лева.

Сподели
Предишна страницаGenesis Pallad 400 – сигурна и практична раница, подходяща за всеки (Ревю)
Следваща страницаНай-добрите гейминг смартфони за 2022 г.
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.