диамантени гоблени

Диамантените гоблени са не само забавно хоби, с което можете да се занимавате през свободното си време, но изработването им е полезно както за ума, така и за душата. Използвайки множеството интервюта и научни изследвания, решихме да обобщим полезните аспекти от процеса на изработка, в случай че все още се двоумите дали да притежавате собствен комплект.

Вижте и най-основните ползи от реденето на диамантени гоблени :

  • Страхотно психическо упражнение. То е дейност, полезна за вашия ум поради сложния, но забавен процес на изработване. Сортирането на различно оцветените диаманти, взимането им и поставянето им върху съответните символи на платното и многократното повтаряне на този процес, докато бъде изградена красива мозайка, въздейства върху съзнанието на човека за координация и релаксира нервите.
  • Подобрява моторните умения. Моторните умения са свързан с движението и синхронизирането на мускулите на тялото, тъй като те се движат синхронно, за да работи човешкото тяло. Фините двигателни умения включват използването на по-малките мускули на тялото (в пръстите или ръцете) и ги синхронизират с очните мускули. Правенето на диамантен гоблен е процес, който помага за подобряване фината моторика, тъй като големината на диамантите е около 2,5 мм, което от своя страна изисква доста концентрация при поставянето им.
  • Действат изключително релаксиращо. Стресът и безпокойството в днешния динамичен свят винаги са в съзнанието ни, изтощавайки уморените ни мозъци. Гоблените действат като отпускащо средство, противодействащо на стреса, натрупан през деня. До голяма степен са медитация, тъй като позволяват на мозъка ни да изключи всички други мисли и да се концентрира само върху картината, която правим в момента. Със своите уникални дизайни и забавния процес на редене сами можете да почувствате как стресът ви се стопява, докато работите върху платното си.
  • Откъсват ни от технологиите. Реденето на диамантен гоблени е процес тип „Направи си сам“, позволява ни да се откъснем от екрана на нашите телевизори, лаптопи, телефони и да се ангажираме с творческа си страна.
  • Помагат ни да изградим социални контакти. Изкуството на изработване гоблени увеличава феновете си по целия свят и в резултат на това се появяват общности от хора, които споделят предпочитанията си към тези прекрасни творения. Чрез форуми, групи и страници хората намират съмишленици, които споделят подобни интереси. Така се създават много контакти  и в резултат на това правенето на този вид гоблени вече е не само проект тип  „Направи си сам“, но и средство, което свързва хората по света в дълготрайни приятелства и творчески дискусии.
  • Стимулират креативността. Наличието на арт проект тип „Направи си сам“ помага да се стимулира креативността у хората. Тъй като гоблените имат много различни дизайни, от които човек може да избира, това ви позволява да погледнете на нещата от различна гледна точка и да получите творчески тласък. Това прекрасно хоби ангажира творческа ви страна, без обезсърчаващата идея да вложите артистичен щрих към работата си, тъй като създавате впечатляващи произведения на изкуството с лесни за следване инструкции. Освен това можете да бъдете креативни, без да попадате в общоприетото понятие за художник…

Затова  изработката на  диамантени гоблени се харесва на милиони хора по целия свят и това хоби е прекрасен вариант за прекарване на времето и по време на пандемия. А Вие опитахте ли го вече ?