Работата по следващия iPhone ще отнеме повече време и устройството ще се забави, докладват от 9to5mac. Цитирайки Macotakara и iGeneration, блогът споделя, че 3D камерата за iPhone 8 ще бъде произведена от компанията STMicroelectronics. Докладът се позовава на изказване от страна на производителя, в което не се споменава Apple по име, но се цитират производствени процеси, които „няма да са приключили за септемврийска премиера“.

Напомняме, че се спекулира за присъствие на 3D предна камера при iPhone 8, която да помага за възприема на дълбочина в изображенията. Това от своя страна би дало иновативна функционалност, нов начин за отключване на смартфона чрез разпознаване на лице.

Още, според докладите новият iPhone няма да се казва нито iPhone 8, нито iPhone X както се смяташе по-рано. Всъщност OLED джаджата ще е с името iPhone Edition. Тук говорим за иновативния нов смартфон с 5.8-инчов екран. Той също се очаква да няма Home бутон, като вместо това част от екрана ще е заета от тъч повърхност, подобна на Touch Bar при новите MacBook Pro. Това ще направи използваемата част от дисплея около 5.15 инча.

До колко тези данни тук са реални и на тях може да се има доверие, няма как да знаем. Остава да чакаме, но ако слуховете са верни, за iPhone Edition ще трябва да почакаме доста — говори се че той ще излезе доста след другите два Apple смартфона, заедно с които очакваме да бъде представен през септември (iPhone 7S и iPhone 7S Plus). Цената на iPhone Edition се спекулира, че ще е около или над 1000 долара, както вече разказахме.