Остава един месец до началото на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона, където по традиция едни от най-големите доставчици на смартфони ще представят последните си иновации и най-новите си продукти. Моментът е подходящ да си направим равносметка и да си отговорим на въпроса кои са най-яките модели смартфони, които можете да откриете на пазара в момента? Безспорно компании като Samsung, Huawei и Apple са лидери в този сегмент. А по-долу ще видите списък на някои от най-добрите модели от висок клас, достъпни към момента на пазара.

Apple iPhone XS Max

Новият айфон iPhone XS Max има голям дисплей – 6,5 инча с резолюция 2688х1242 пиксела. Смартфонът разполага с двойна 12-мегапикселова камера. Предната камера е 7-мегапикселова, като към нея има отделна инфрачервена камера и dot проектор.

Алгоритмите с изкуствен интелект разпознават типичните сцени и подбират оптималния режим за фотографиране.Hoвият Ѕmаrt НDR peжим пpaви 9 cнимĸи нaвeднъж c paзлични нacтpoйĸи нa eĸcпoнaциятa, ĸoитo пocлe oбeдинявa в oбщo изoбpaжeниe c пpepaбoтeни нaй-cвeтли и нaй-тъмни yчacтъци.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 е последният смартфон от Samsung. Той е с 6,4-инчов OLED дисплей, масивна батерия, добра камера, скенер за пръстови отпечатъци и разпознаване на лице, както и S Pen. Цената му започва от 1000 долара.

Samsung Galaxy S9

Флагманът на Samsung от 2018 г. Galaxy S9 един от най-добре изглеждащите смартфони, които можете да си купите. Същевременно моделът може да се похвали с наличието на всичко необходимо – голям OLED дисплей, чудесна камера, вграден сензор за измерване на сърдечен ритъм, скенер с пръстови отпечатъци и разпознаване на лице, бързо и безжично зареждане, както и жак за слушалки.

LG G7

LG G7 ThinQ изглежда като Android версия на iPhone, но с няколко стотин долара по-евтин. Смартфонът е със 6,1-инчов дисплей, висококачествен звук и страхотна камера с ултра широк обектив, който може да улови малки детайли. Телефонът е със скоростния процесор Snapdragon 845 от Qualcomm, безжично зареждане и е водоустойчив.

One Plus 6

Смартфонът притежава много от функциите, които можете да намерите в по-скъпите телефони, като OLED екран, безжично зареждане, бърз процесор, 6 GB RAM и страхотна камера. Цената му обаче е значително по-евтина. One Plus 6 също така поддържа чиста версия на Android, наречена Oxygen OS.

Ако сте решили да си купите нов смартфон, създаден през 2018 г. вероятно вече сте си избрали модел. Имайте предвид обаче, че цените в последно време са скочили, така че ще трябва да си приготвите за целта солидна сума. Ако в момента не можете да си го позволите, ви препоръчваме да се възползвате от новия заем до заплата, който ще ви позволи да направите желата покупка.

По всичко личи, че смартфоните ще стават все по-интересен и търсен клас дигитални устройства от потребителите, заради навлизането на редица нови технологии в тях. Иновации като системите за изкуствен интелект, добавената реалност (augmented reality), чатботовете, умните гласови асистенти, месинджърите, платформите за видеострийминг ще стават все по-важна част от живота ни и ще се управляват предимно през мобилни телефони или таблети.

Други нови технологии и екосистеми, които все повече навлизат в живота ни, също ще влияят на популярността на тези продукти. Някои от тези технологии като “Интернет на нещата“ (Internet of Things), автономните коли (smart cars), домашната автоматизация (home automation) и Augmented Reality променят значително качеството ни на живот като внасят сериозни подобрения в ключови сфери. Браншове и обществени области като здравеопазването, автоматизацията на дома, градоустройството, транспорта, образованието и много други предстои през следващите няколко години да се променят изцяло. Този тип нови технологии като цяло могат да ни помогнат да подобрим не само качеството си на живот, а и конкурентоспособността си. А смартфоните ще играят все по-значима роля в този процес.

Сподели
Предишна страницаPelton в помощ на домашните тренировки
Следваща страницаТермо бельото е необходима част от всяка зимна екипировка.
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.

2 Коментари

  1. Според мен, не е сериозно да направите такава класация и да не присъства Mate 20 Pro, при положение, че обра всякакви награди за най-добър смартфон през миналата година…

  2. Аз на твое място не бих си правил труда да коментирам поредната рекламна статия в този рекламен сайт. Вижда се, че статиите се пишат според темата на рекламата, за да я пробутат по-незабелязано, но не са познали. Сами си изкопаха гроба, затова и почти никой вече не коментира.

Comments are closed.