Philips Monitors, обяви нов дисплей с брилянтна 4K UHD резолюция. С диагонал от 23.8 инча, 241P6VPJKEB допълва линията UltraClear 4K UHD с нов, по-малък модел. Най-новият член на фамилията предлага същата поразителна производителност като по-големите си събратя, с UltraClear 4K UHD резолюция, 1.074 милиарда цвята, 99% покритие на цветовия стандарт SRGB, както и вградени уебкамера и микрофон.

Освен скромните си размери, новият монитор дава на потребителите и истинско усещане за пространство на десктопа, благодарение на своята рязкост и чистота на 4K резолюцията. UHD предлага четири пъти по-голяма резолюция от Full HD, с 3,840 x 2,160 пиксела – за детайли, както никога досега. Това е допълнителна екранна площ, която потребителите могат да използват, както пожелаят (като например да гледат видео и да играят игри след работа), или за да са по-продуктивни в офиса. Финансовите експерти, например, могат да виждат повече редове и колони от своите електронни таблици, без да губят чувство за яснота или да преуморяват очите си; креативните хора, работещи върху съдържание с висока резолюция, могат да виждат повече детайли във всеки инч от екрана и да увеличават за още повече детайли или да събират цялото изображение за обща перспектива, дори да сравняват четири дизайна един до друг като запазят важните детайли; геофизиците, които преглеждат научни изображения, могат да изследват и най-фините детайли с много по-голяма прецизност в сравнение с преди.

Philips Monitors 4K

 

Албърт Улфман, Продуктов мениджър за мониторите Philips за EMEA в MMD каза: „Новият Philips 241P6VPJKEB е един от първите 23.8-инчови 4K монитори, които се появяват на пазара. Той предлага удивителна чистота на образа за всякакво съдържание и отлично подхожда на възможностите за скалиране на резолюцията на Windows 10. Той е част от посвещаването на MMD на това да дава на потребителите по-приятно и продуктивно преживяване с оборудването на техните бюра.”

4K UHD технологията налага останалите компоненти под корпуса на монитора да отговарят на сериозни стандарти за производителност. Но като останалите дисплеи в 4K UHD портфолиото, новият член на фамилията е проектиран да освободи цялата мощ на зрителното преживяване, наречено 4K UHD. Ако вземем за пример цветовете: този 10-битов дисплей предлага богата дълбочина с 1.074 милиарда цвята за гладко, естествено пресъздаване без видими градации и лентови ефекти. С поддръжката на над 99% от цветовото пространство sRGB потребителите могат да бъдат сигурни, че всеки и всички от тези над 1 милиард цвята, които те виждат на дисплея, са живи и близки до реалните, и че цветовете остават еднакви в различните приложения и устройства. Технологията на панелите от своя страна също е на нужното ниво: широките зрителни ъгли и супер високият контраст на усъвършенстваната AH-IPS матрица перфектно допълват чувството за пространство на 4K UHD. AH-IPS е идеална за приложения, които изискват точност на цвета и яркост през цялото време – като например фоторедактирането и създаването на графични изображения.

Възможности за връзка, които имат значение

Освен мощта на 4K UHD, новият дисплей е проектиран с функции, които имат значение за потребителите в съвременния ултра-свързан и винаги включен свят. Дисплеят поддържа MultiView, така че хората могат да свържат и гледат изображения от два отделни източника – PC и телевизионна програма, например – по едно и също време. С MHL технологията потребителите могат да се наслаждават на мобилно съдържание от смартфони или други устройства на големия екран, или да използват USB 3.0 хъба, за да закачат устройства и да ги зареждат бързо. Налична е и вградена камера, и микрофон, които благоприятстват по-ефективната работна комуникация.

Новият Philips 241P6VPJKEB/00 с препоръчителна крайна цена от 1069 лв. с ДДС ще бъде наличен в магазините от ноември 2015 г.

 

Технически спецификации:

Спецификация Philips 241P6VPJKEB/00
LCD панел, тип AH-IPS LCD
Технология на подсветката W-LED
Размер на панела 23.8 инча / 60.5 см
Съотношение на страните 16:9
Ефективна зрителна площ 527.04 (Х) x 296.46 (В)
Оптимална резолюция 3840 x 2160 @ 60Hz
Зрителни ъгли 178° (Х) / 178° (В), @ C/R > 10
Яркост 300 cd/m²
Изобразявани цветове 1.07G (8bits + FRC)
Цветово пространство 99% sRGB
MHL 1080P @ 60Hz
Удобства
 • Вградени говорители: 2 W x 2
 • Вградена уебкамера: 2.0 мегапиксела с микрофон и LED индикатор
 • MultiView: PIP/PBP режим, 2 устройства
 • Kensington lock, VESA закрепване
  (100×100 мм)
 • Plug & Play съвместимост: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7
Свързаност
 • Входен сигнал: VGA (аналогов), DVI-Dual Link (цифров, HDCP), DisplayPort, HDMI (2.0) – MHL (3.0) x 1
 • USB: USB 3.0×3 (1 с бързо зареждане)
 • Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
 • Audio (In/Out): PC audio-in, жак за слушалки
Стойка
 • Настройка на височината: 130 мм
 • Обръщане: 90 градуса
 • Завъртане: -175/+175 градуса
 • Накланяне: -5/20 градуса
Устройчивост
 • Околна среда и енергия: PowerSensor,
  LightSensor, EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS
 • Опаковъчен материал, подлежащ на рециклиране: 100 %
 • Рециклирана пластмаса: 65%
 • Специфични субстанции: корпус без PVC / BFR, живак и олово
Съгласуваност и одобрения Одобрения на регулатори: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus

, CU-EAC, TCO certified, TUV Ergo, TUV/GS, EPA, PSB, WEEE, UKRAINIAN, CECP, PSE, KC, ICES-003, E-standby, J-MOSS, RCM

Корпус
 • Предна рамка: черно
 • Заден капак: черно
 • Крак: черно
 • Покритие: текстура